Worldline priser

Worldline priser

  Worldline priser

 

Worldline är vår kortinlösare på vårt driving range-system och självbetjäningsmaskin. MobilePay är givetvis även ett alternativ för kunder på båda systemen.

Worldline betalar ut pengar dagligen, veckovis eller månadsvis till ditt angivna konto. (Valfritt för den enskilda klubben)

Förklaring av Worldlines prismodell.

För att få de bästa kreditkorts-/betalkortspriserna har vi gjort ett speciellt avtal med Worldline. Avtalet vi har kommit överens om heter Interchange++.

Modellen bygger på de så kallade "Interchange fees", som är officiella och finns på t ex Mastercards och Visas hemsida. Så istället för att ha ett fast pris för varje korttyp har vi en mer flexibel modell. På så sätt får vi bättre priser, men modellen är inte så logisk som din gamla prismodell förmodligen är.

I snitt betalas en avgift på 1,65% på alla kort, men denna kommer att variera hela tiden, så den exakta avgiften kommer att framgå av det E-meddelande som Worldline skickar i samband med överföringen av dina betalningar.

Ditt verkliga pris baseras på tre faktorer:

1)      Fast pris (0,08 DKK per transaktion) + ett rörligt pris (0,70%) (Detta är ersättningen för Worldline)

2)      "Interchance avgift" (fast och %) (Detta är ersättningen till bankerna)

3)      "Systemavgift" (fast och %) (Detta är ersättningen för MasterCard/Visa)

Worldline har gjort några beräkningar utifrån vårt avtal. Ett högre genomsnittligt transaktionsbelopp kommer att innebära en lägre procentandel. Det betyder att om du bara jobbar med GolfMore kring självbetjäningsmaskinen kan du förvänta dig en lägre andel än 1,65%. Har du däremot bara vårt driving range-system, där den genomsnittliga transaktionen är mindre, kan du förvänta dig en något högre andel än 1,65%. Om du har båda systemen kan du förvänta dig ett genomsnitt på 1,65 %.

Beräkningar för Driving Range-systemet

30 DKK i snitt per transaktion.

Maestro

danska

1,796 %

Visa debitering

danska

1,558 %

Visa kredit

danska

2,064 %

Mastercard kredit

danska

2,198 %

 

Beräkningar för självbetjäningskiosken

350 DKK i snitt per transaktion

Maestro

danska

1,043 %

Visa debitering

danska

0,962 %

Visa kredit

danska

1,113 %

Mastercard kredit

danska

1,168 %


Visa Debit är det kort som används i Visa/Dankort.

Korten i tabellerna är de mest använda. Andra kort, som Mastercard Business, är dyrare. Satsen på 1,65 % baseras på en blandning av olika transaktionsstorlekar och olika kort, men att de flesta kort är vanliga europeiskt utfärdade kort.

I jämförelse kostar det typiskt mellan 0,60-0,75 DKK per MobilePay transaktion. Så ur ekonomisk synvinkel är det att föredra att kunder betalar med kort för små transaktioner och MobilePay för större.

Formuläret med "Extra kostnader":

-           Charge Back - (kommer vanligtvis aldrig att användas)

-           DAF tvistadministrationsavgift - (ABR/ABS) (kommer normalt aldrig att användas)

-           Hämtning (exceptionella förfrågningar) - (kommer normalt aldrig att användas)

       -           Kontohantering & PCI (årlig vid kontraktets årsdagen) – (en årlig avgift för avtalet)

-           Förauktorisationsavgift Mastercard (en liten tilläggsavgift på 0,05 % vid bokning av pengar. Detta är funktionen vi använder vid uthyrning via vår maskin - ett belopp på 300 DKK motsvarar 0,15 DKK)

-           Förauktorisationsavgift Visa (en liten tilläggsavgift på DKK 0,19 vid bokning av pengar. Detta är den funktion vi använder när vi hyr ut via vår maskin.)

 

 


    • Related Articles

    • Kreditkortsansökan

      En guide till WordLine-applikationen. WorldLine ansvarar för kortinlösen i automaten och driving range betalningssystemet. Vi delar in ansökan i 3 steg. WorldLines ansökningsformulär är lite förvirrande, så vi vill gärna hjälpa dig att fylla i det. ...